GOST R ja EAC sertifiointi - Markinvest Oy

fi flag en flag se flag in link fb link
Tulliliitto - Venäjä, Valko-Venäjä, Kazakstan, Kirgisia ja Armenia – sertifiointi

EAC merkki ja sen käyttö

EAC merkki on näkyvin osa EAC sertifioinnin uudistusta. Päätös, jolla EAC merkki tuli voimaan on päivätty 02.09.2011.
EAC - merkintä periaatteessa vastaa Euroopan CE - merkintää, se on pakollinen kaikille niille tuotteille, jotka ovat sertifioitu TR CU mukaan!

Sertifioidut tuotteet on merkittävä EAC – merkillä, kun ne on tarkoitettu Euraasian Tulliliiton markkinoille, Venäjälle, Kazakstaniin, Valko-Venäjälle, Kirgisiaan ja Armeniaan.

EAC-merkki tulee kiinnittää tuotteeseen näkyvästi ja pysyvästi. Jos merkkiä ei voi kiinnittää itse tuotteeseen, se saa olla pakkauksessa. EAC-merkki on oltava esim. käyttöohjeessa ja muissa asiakirjoissa.  EAC merkki tuotteessa tai sen pakkauksessa osoittaa, että se on käynyt läpi vaatimustenmukaisuuden arvioinnin ja se täyttää TR CU vaatimukset ja itse tuote on sertifioitu.

EAC merkki

EAC on lyhennetty Eurasian Conformity eli Euraasian vastaavuus. EAC merkki voi olla positiivinen tai negatiivinen. Kaikissa tapauksissa EAC merkki on oltava asiakkaan ja viranomaisen nähtävissä ostohetkellä tai tuotaessa Tulliliiton alueelle.

Merkin kokoa käsittelevissä ohjeissa ei ole määritelty merkin mittoja, on sanottu vain, että peruskoon pitää olla vähintään 5 mm. Kirjaimet on oltava suorakulmaisia ja merkin leveys ja korkeus – samaa.

Valmistajalla ja kauppiailla on oikeus ja velvollisuus kiinnittää EAC   merkki, kun tuotetta säätelevä TR CU ja EAC sertifiointi on saavutettu. Merkin käyttö on ehdottomasti kielletty jos sertifiointia ei ole suoritettu ja sertifikaattia myönnetty.

EAC EX merkki

EAC EX merkkiä on käytettävä niissä tuotteissa joita säätelee TR CU 012/2011 räjähtävät olosuhteet, kun EAC EX todistus on myönnetty.


Ota yhteyttä, pyydä tarjous. Varmista tavaroiden pääsy Venäjälle ja Tulliliiton alueelle.
Pekka Peltonen puh. 040 900 0322, pekka.peltonen(at)gost-r.fi
Andrey Uvarov puh. 040 900 0320, andrey(at)markinvest.fi

Markinvest Oy on Liikkeenjohdon konsulttien (LJK) jäsen. LJK -konsultit noudattavat yhteisiä kansainvälisesti hyväksyttyjä liikkeenjohdon konsulttien eettisiä sääntöjä ja täyttävät korkeat kansainvälisesti sovitut osaamis- ja kokemusvaatimukset. LJK:n jäsenten toimintaa valvoo arvovaltainen eettinen lautakunta.
MarkInvest Oy
Puh. (03) 752 1810
Karjalankatu 35 A, 15150 Lahti, Finland

YHTEYSTIEDOT
Markinvest Oy
t. +358 3 752 18 10
pekka.peltonen(at)gost-r.fi

Katso uutiset

gost-r venäjän vaakuna venajän lippu

GOST R ja EAC sertifiointi - Markinvest Oy © 2018
Powered by GetSimple
Lahden Verkkopalvelu Oy